maanantai 2. joulukuuta 2013

Himinöintiä ilmassa

Nyt on se aika vuodesta jota joku toinen vihaa yhtäpaljon kuin joku toinen rakastaa.
Ja se on joulukoristelu ja oikeastaan koko joulun etko fiilistely.
En oikein osaa sanoa kumpaan itse kuuluisin. Ensin kun kaikki muut on ihan liian aikaisessa laittelemassa marraskuussa JOULUvaloja pihaan ja JOULUkoristeita paikalleen ikkunoihin. Minulla on lapsuudesta perittynä tapa, että nämä saa ja voi laittaa esille JOULUkuussa. Ymmärtäähän sen jos tuotteen nimi on..kaikki yhdessä... JOULUkoriste. heheh
No mutta ryhdistäydytäämpäs. Eli, laitan ulkovalot ja muut paikalleen ensimmäisenä päivänä ja yleensä sammutan ne lopullisesti loppiaisena. Ei, niistä ei tule millään tekosyyllä "talvi,tunnelma plaa laa laa!" valoja- ei. Joulu loppuu loppiaiseen ja valot, ja koristeet otetaan silloin pois. Eihän meillä ulkona ole kesäkukkiakaan talvella ihan siitä syystä että se on kausi, siinä kuin syksy,kesä jne. Ymmärsitkö mitä meinaan. Hyvä. jatketaan.
No mutta sitten tämä runsaus mitä valikoimiin tulee. Olisin oikein tyytyväinen, jos kaupoissa ei myytäisi niitä kaikissa väreissä ja vilkun välkyn vilkkuvia valoja lainkaan. Niistä ei saa kuin naapurilleen migreenin. Ja toinen aivan yhtä hirvitys ovat mielestäni nämä kaiken maailman elukka hahmot. Ne sopii ehkä sinne rapakon taa, mutta tänne ei. Ja pitääkö edes mainita heistä jotka sitten kiskasee koko pihan koreeksi ja laittaa sinne kaikki elämänsä aikana hankitut valot sulaan sekamelskaan niin, että naapurilla on tontti kuin sadan vatin halogeenit olisi asennettuna omaan pihaan ja se ainoa luonnollinen kynttilän liekki ei sitten paljoa näy, koska Pena nyt on päättänyt, että kaikki päälle. Ei, minun naapurilla on hyvä maku, ja vieretysten olevat partsit sulautuvat hyvin maisemaan. Eikä ole tarvetta migreeniin.

Minulla on tällähetkellä parvekkeellani yhdet valot. Ja lisänä, adventteina, laitan lyhtyihin kynttilät. Olen vuosia ja taas vuosia mennyt tässäkin teemalla vähemmän on enemmän ja tunnelma on aidompi, mitä vähemmän on teennäistä. Voisin kyllä ensivuonna jättää tuon valosarjankin pois. Liekkiä kun se on aito, ei korvaa mitkään lamput.
Samoin minulla on vain kahta sävyä joulukoristeita, palloja. Joulunpunaisena ja valkoisena. Lisänä, kaksi hopeista nauhaa. Siinä on kaikki mitä tarvitaan minun jouluun.

Millainen sinä olet himinöintisi kanssa, vai annatko Penan hoitaa shoun ja istut sohvalla vähät välittämättä koko hommasta.

Hyvää alkanutta himinöinti kautta. Hiivinkin tästä kurkkimaan joulupallojen kuntoa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti